Stichting Iedereen Natuurlijk Mobiel

ANBI-status

Verlening ANBI-status:         

De beschikking algemeen nut beogende instelling (ANBI-status) is afgegeven door de Belastingdienst op 24 december 2023

Ingangsdatum:

1 januari 2023

Algemeen

Statutaire naam:
KvK nummer:
RSIN / fiscaal nummer:
Actief in sector:

Stichting Iedereen Natuurlijk Mobiel
78540623
861442039
Welzijn – inclusiviteit en toegankelijkheid

Statutaire naam: Stichting Iedereen Natuurlijk Mobiel
KvK nummer: 78540623
RSIN / fiscaal nummer: 861442039
Actief in sector: Welzijn – inclusiviteit en toegankelijkheid

Contactgegevens

Bezoek- en postadres:

Telefoonnummer:
E-mailadres:
Website:
IBAN:

Vlucht 13,
5133 AW Riel
+31653133609
info@sinm.nl
sinm.nl
NL41RABO0363176241

Bezoek- en postadres: De Dieze 51 B, 5052 TN Goirle
Telefoonnummer: +31653133609
E-mailadres: info@sinm.nl
Website: sinm.nl
IBAN: NL41RABO0363176241

Doelstelling

Missie:
Doelstelling:

Een verdere integratie van de minder mobiele mens in de samenleving.
Het bevorderen van de integratie van anders valide mensen of mensen met een fysieke beperking door direct of indirect aan hen hulpmiddelen ter beschikking te stellen die hun mobiliteit bevorderen waardoor zij zich als ieder ander kunnen verplaatsen in de openbare ruimte zoals, maar niet uitsluitend, in natuurgebieden, op het strand en in moeilijk begaanbare omgevingen.

Missie: Een verdere integratie van de minder mobiele mens in de samenleving.
Doelstelling: Het bevorderen van de integratie van anders valide mensen of mensen met een fysieke beperking door direct of indirect aan hen hulpmiddelen ter beschikking te stellen die hun mobiliteit bevorderen waardoor zij zich als ieder ander kunnen verplaatsen in de openbare ruimte zoals, maar niet uitsluitend, in natuurgebieden, op het strand en in moeilijk begaanbare omgevingen.

De stichting tracht haar doelstelling onder meer te verwezenlijken door:

  1. De (in)directe terbeschikkingstelling van terreinrolstoelen al dan niet door tussenkomst van bezoekerscentra, milieu educatieve centra, informatiecentra en dergelijke en de ondersteuning van deze centra om deze terbeschikkingstelling te bevorderen met alle daarvoor passende middelen en faciliteiten;
  2. Het voeren van overleg met overheden en organisaties die zich al dan niet projectmatig inzetten om de toegankelijkheid van de openbare ruimte of natuurgebieden te realiseren voor mensen met fysieke beperkingen;
  3. Het geven van informatie om de toegankelijkheid van de openbare ruimte en natuurgebieden voor mensen met een fysieke beperking te bevorderen;
  4. Het organiseren van allerlei soortige activiteiten door, namens of door samenwerking van de stichting met andere organisaties die mede als oogmerk hebben het ondersteunen van goede doelen;
  5. Het op allerlei manieren werven van fondsen en gelden om de doelstellingen en activiteiten van de stichting financieel mogelijk te maken;
  6. Het op allerlei manieren promoten en/of onder de aandacht brengen van de doelstellingen van de stichting;
  7. Het proberen te verwerven en in stand houden van de status van een door de Nederlandse Belastingdienst erkende algemeen nut beogende instelling (ANBI-status) alsmede de naleving van de kwaliteitscriteria die ten grondslag liggen aan de erkenning van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF-keurmerk).

Actueel beleidsplan

Link naar het beleidsplan: Beleidsplan

Bestuur

De Raad van Bestuur van de stichting bestaat uit de volgende natuurlijke personen:

Voorzitter:
Secretaris:
Penningmeester:
Algemene bestuursleden:

F.A.P.M. (Franc) Beekmans
S.G.D. (Silvia) Bleeker
Y.A.M. (Yvonne) Beekmans
M.J.P.M. (Marianne) Geerts
V.L.H.M. (Vincent) Hendriks
G.L. (Gert) van Lieshout
M.E. (Maaike) Delemarre
N. (Negin) Mirzaghavam

Voorzitter: F.A.P.M. (Franc) Beekmans
Secretaris: M.E. (Maaike) Delemarre
Penningmeester: Y.A.M. (Yvonne) Beekmans
Algemene bestuursleden: M.J.P.M. (Marianne) Geerts, V.L.H.M. (Vincent) Hendriks, G.L. (Gert) van Lieshout, S. (Saskia) Visser

Alle bestuursleden hebben zich gecommiteerd aan het Protocol integer bestuur van de stichting.

Beloningsbeleid

De bestuursleden ontvangen geen enkele beloning voor hun werkzaamheden in het kader van de doelstellingen van de stichting, tenzij het voltallige bestuur daartoe besluit. Een eventueel toe te kennen beloning dient in verhouding te staan tot de geleverde inspanningen en mag nooit hoger zijn dan de belastingvrije vrijwilligersvergoeding.

Bestuursleden hebben op basis van het Protocol integer bestuur recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten onder voorwaarde dat de voorzitter en de penningmeester uitdrukkelijk (vooraf) met deze kosten hebben ingestemd en nadat zij het bestuur daarover hebben geïnformeerd.

In geval in enig boekjaar het exploitatieresultaat van de stichting negatief is, ontvangen de bestuursleden geen beloning. Zij behouden dan wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

De administratie van de stichting is zodanig ingericht dat de beloningen en vergoedingen per bestuurslid zijn vastgelegd.

Vrijwilligers die hun hulp aanbieden aan de stichting en daarvoor kosten maken, kunnen een onkostenvergoeding ontvangen voor zover de stichting hier vooraf mee heeft ingestemd en de gemaakte kosten aantoonbaar zijn door middel van bonnen, declaraties of andere bewijsstukken.

De aan een vrijwilliger verstrekte beloning mag nooit hoger zijn dan de belastingvrije vrijwilligersvergoeding.

Uitgeoefende activiteiten

De stichting is medio 2020 opgericht en bevindt zich thans in de opstartfase. De tot op heden uitgeoefende activiteiten hebben met name betrekking op de opzet en inrichting van de organisatie en alle bijkomende formele zaken, zodat vanuit een gedegen basis invulling aan de doelstelling gegeven kan worden.

Startpunt daarbij zijn de belanghebbenden van de stichting en de behoeften die zij hebben, want uiteindelijk wil de stichting met haar activiteiten positief bijdragen aan hun welbevinden.

De stichting richt zich op drie groepen belanghebbenden:

  1. Anders valide kinderen en volwassen met een fysieke beperking die graag naar natuurgebieden (zoals het strand, het bos, de hei e.d.) gaan en hun begeleider(s). Dit is de primaire doelgroep van de stichting;
  2. De organisaties die een buiten- en/of natuurbeleving aanbieden, zoals een milieu-educatief centrum, vvv-informatiepunt, bezoekerscentrum of een andere accommodatie in de buurt van een strand, natuurgebied en/of andere bezienswaardigheid met een wandelroute;
  3. Donateurs, sponsoren en subsidieverstrekkers die de doelstellingen van de stichting onderschrijven en bereid zijn daaraan een bijdrage te leveren. Dit kunnen zowel bedrijven, particulieren als (overheids)instellingen zijn.

Om de middelen van de stichting zo effectief mogelijk in te zetten, is het van belang de wensen, behoeften en belemmeringen die de belanghebbenden op dit moment ervaren, te kennen.

Om die reden onderzoekt de stichting, onder andere middels enquêtes, gesprekken en interviews, voortdurend wat de behoeften van de belanghebbenden zijn en hoe de stichting de eindgebruikers van de ter beschikking te stellen hulpmiddelen het beste kan ondersteunen. De uitkomsten van deze inventarisaties worden gebruikt om onze vervolgactiviteiten te bepalen en hierin prioriteiten aan te brengen.

Daarnaast heeft de stichting in het kader van informatieverstrekking de huidige natuurgebieden en de daarbij aanwezige faciliteiten in Nederland in kaart gebracht en op deze website gepubliceerd.

Wij zullen onze activiteiten op het gebied van het faciliteren van mobiliteit en het geven van voorlichting de komende tijd verder voortzetten en hierover tevens rapporteren in onze (komende) jaarverslagen.

Financiële verantwoording

Jaarlijks zal de stichting via haar jaarverslag publiekelijk (op deze website) verantwoording afleggen over de verrichte activiteiten en de middelen die daarvoor zijn ingezet.

Link naar het jaarverslag:

jaarverslag 2023

jaarverslag 2022

jaarverslag 2021

jaarverslag 2020